В "Прослав" откриха единствена по рода си спортна площадка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:36 / 10.12.2012
5988
Новата  спортна общинска площадка със SMS осветление откриха градоначалникът Иван Тотев и кметицата на "Западен" Десислава Желязкова, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Теренът се намира в района на ОУ "Тодор Каблешков" в кв. "Прослав". 

Площадката, единствена по рода си за града, се изгражда върху старо футболно игрище с извънредно целево финансиране от общинския бюджет. Игрището е с размери 19/38 метра с 6-метрова оградата от метална конструкция и мрежа. Покрито е с професионално изкуствено тревно покритие, препоръчвано за мини футбол с височина 40 мм и ще се ползва напълно безплатно от учениците на училището. 

Единствените, които ще трябва да се бръкнат в джоба, ще са желаещите да ползват съоръжението във вечерните часове. С изпращането на два на есемеса, всеки от тях на на стойност 4.80 лв., на номер 1947, се включва осветлението на терена за един час. Токът ще се плаща от община Пловдив. Първите съобщения бяха пратени от Тотев, след като с кметицата на района прерязаха легнатата на новото спортно съоръжение. 

"Много съм щастлив, че откриваме първото в Пловдив и България спортно игрище, което работи със SMS осветление. Смятам, че оттук нататък и други общини ще последват нашия пример", каза по време на откриването Тотев. Той, заедно с колегата му от "Северен" Раьло Ралев и някои общински съветници демонстрираха футболни умения, а първият пас подаде градоначалникът.

За изграждането на площадка бяха предвидени 80 000 лв., а изпълнителите на площадката са фирма "Джеръмис Профешънъл" ООД.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (5):
10.12.2012 Днес откриват новата спортна площадка в "Прослав"
07.12.2012 В понеделник откриват новата спортна площадка в "Прослав"
03.12.2012 Откриват уникалната спортна площадка в "Прослав"
07.11.2012 Инспектираха строителството на спортната площадка в "Прослав"
23.10.2012 Тотев и кметицата на "Западен" подкараха багери при първата копка на нова спортна площадка
Още новини от Новини от Пловдив:
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив
Дама: Тези двамата май си мериха инструментите - на кого е по-мал...
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).