В Пловдив започна проект за въвеждане на енергийна ефективност в 3 детски градини

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:41 / 29.08.2023
2036
Със символична първа копка в ДГ "Еделвайс" в район "Тракия" бе поставено началото на проект за въвеждане на енергийна ефективност в три детски заведения в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Проектът "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност и изграждане на фотоволтаични електроцентрали в три детски градини на територията на Община Пловдив" се реализира с безвъзмездно финансиране по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност" от Министерство на енергетиката. Реновиране ще има в "ДГ "Еделвайс" и ДГ "Десислава" в р-н "Тракия" и ДГ "Светлина" в р-н "Южен".

Реновирането на ДГ "Еделвайс" е на стойност 1 487 198 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца и трябва да приключи на 30 април 2024 г.

"Това е поредната стъпка от ангажимента, който аз и кметът на района поехме в началото на мандата - да има нови детски градини и да реновираме старите. Тази детска градина е от 1982 година, когато технологиите бяха други, а сега са напреднали и ние сме длъжни да осигуряваме по-високо качество на живот" - каза кметът Здравко Димитров, който присъства на първата церемония. 

"Екипът на детската градина е много щастлив, защото се реализира една негова мечта. Благодарим за подаръка. Ще се подобри качеството на работа и ще се осигури комфорт за децата" - каза от своя страна директорът на детското заведение Надя Загорска. 

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров подчерта, че това са последните две детски градини в района, които се реновират и така вече няма да има разлика между новите и старите. "Детските заведения в "Тракия" освен, че са подобрени, стават и повече. Само след няколко дни предстои откриване на нова детска градина зад блок 126, която е филиал на "Таня Савичева"" - съобщи Костадин Димитров.

На церемонията присъства и заместник-кметът на "Южен" Атанаска Тунтова, която изрази задоволство, че една от детските градини, която ще се реновира, е на територията на района. "Когато работим заедно нещата се случват. Това е добра инициатива, този проект дава възможност за енергоспестяване и опазване на околната среда" - каза Тунтова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
29.08.2023 И ДГ "Десислава" ще бъде енергийно ефективна
29.08.2023 Стартира важен проект, който засяга детски градини в Пловдив
28.08.2023 За един час в Пловдив правят три първи копки
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).