В Пловдив ще се проведе Европейска седмица за намаляване на отпадъците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:52 / 18.11.2016
3363
Европейска седмица за намаляване на отпадъците ще се проведе в Пловдив следващата седмица. От 21 до 23 ноември по инициатива на РИОСВ-Пловдив и община Пловдив в няколко училища ще се организират беседи и викторини за разделното събиране на опаковки. Събитията са част от кампанията "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив", която стартира през 2015 година.

Експерти от екоинспекцията и Дирекция "Екология и управление на отпадъците" към община Пловдив ще представят пред второкласници от СУ "Св. Патриарх Евтимий" и третокласници видео клипове, свързани с пътя на отпадъка от контейнера за разделно събиране до завода за рециклиране. Ще се проведе и викторина с въпроси по темата. На 23 ноември пред децата от втори клас на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде изнесена лекция за оползотворяването на отпадъците. 

В администрацията на РИОСВ - Пловдив в периода от 19 до 27 ноември ще бъдат открити два пункта за събиране на негодни за употреба батерии. В приемната и в деловодството на екоинспекцията ще бъдат поставени контейнери за излязло от употреба дребно електрическо и електронно оборудване.

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (19 - 27 ноември 2016 г.) е общоевропейска инициатива и цели да насърчи дейностите за повишаване на осведомеността относно правилното управление на ресурсите и отпадъците. Водещата тема тази година е "Намаляване на отпадъците от опаковки. Използвайте по-малко опаковки".


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арестуваха 19-годишен Шумахер в Пловдив, преди да убие невинни хо...
Реновираха зона в центъра на Пловдив
Рали състезател: От паркинг на магистрала вижте как преминава кол...
Майка от Пловдив роди вкъщи четири седмици преди термина
Председателят на 17 РИК Пловдив-област: Не може да се гласува с м...
Бум на туристи в Пловдив, ново приложение рекламира културния жив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).