В Пловдив посочиха тази професия като една от най-търсените

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:23 / 24.11.2021
17096
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Придобилите професионална квалификация "Асистент на лекаря по дентална медицина“ получиха своите дипломи вчера в Медицински университет – Пловдив.

В условията на пандемията COVID-19 Европейската комисия представи програма за постигане на устойчива конкурентоспособност, социална справедливост и издръжливост чрез повишаване на квалификацията и преквалифициране.

За да отговори на предизвикателствата пред пазара на труда, МУ-Пловдив откри свой център по професионално обучение, една от приоритетните цели в мандатната програма проф. Мариана Мурджева, ректор на Университета.

Сред най-търсените е професията "Асистент на лекаря по дентална медицина“, която е сравнително нова за страната ни. Тя запълва празнината от прекратяването на обучението на стоматологични сестри и повишава ефективността на работата в сферата на денталната медицина. Завършилите обучението могат да работят като асистенти на зъболекаря във факултетите по дентална медицина, в дентални клиники и кабинети.

Вторият випуск, завършващи тази квалификация, имаше щастието да отбележи края на успешното си обучение с мило тържество.

Доц. д-р Весела Стефанова – експерт в обучението и водеща на събитието, създаде топла атмосфера на съпричастност и подкрепа към дипломантите.

Проф. д-р Ани Белчева – зам.-ректор по учебни дейности в МУ-Пловдив, отправи своите сърдечни пожелания и признание за силите и енергията, която са вложили обучаващите се.

В поздравителния си адрес ректорът увери завършващите, че преподавателите от МУ-Пловдив ще бъдат винаги към тях с отворени сърца за помощ и сътрудничество.

От името на дипломантите благодарности за професионализма, всеотдайността и добрата подготовка на преподавателите отправи Теодора Йосифова.

Успех на новото поприще на всички дипломирали се асистенти на лекаря по дентална медицина!

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).