В Пловдив отбелязват Световния ден на първата долекарска помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:15 / 09.09.2017
1716
Всяка втора събота на месец септември Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец отбелязва Световния ден на първата долекарска помощ.

Днес доброволците на Български младежки Червен кръст /БМЧК/ - Пловдив ще разпростараняват знанията по първа долекарска помощ, за да могат повече хора да научат животоспасяващи техники.

В периода 16-18 часа в мола на булевард "Руски" и 18-20 часа в кв. "Капана" - пространството между ул. "Христо Дюкмеджиев" и ул. "Златарска" доброволците на БМЧК - Пловдив ще обособят пункт, в който всеки желаещ може да разшири знанията си по темата. 

Младите червенокръстци ще направят работилница, по време на която всеки може да научи как се прави реанимация, тампонираща превръзка, превръзка на изгаряне, ухапване от бозайник и как се измерват жизнените показатели.

За още по-запалените по темата младежите ще направят демонстрация на реакция за долекарска помощ при инфаркт и безсъзнание, алергична реакция и кръвотечение, хипогликимия и шок, изгаряне и хипервентилация. Всеки желаещ ще има възможност да получи отговор на своите въпроси по темата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).