В Пловдив обявиха голямата цел - нула жертви по пътищата!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (19)
14:07 / 21.09.2017
8987
637 катастрофи в Пловдив и областта са регистрирани до 19 септември, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 35 са загиналите, а 825 са ранените, отчетоха от "Пътна полиция" по време на голямата акция по повод 21 септември - Европейски ден без загинали на пътя.

През същия период миналата година са се случили 137 катастрофи повече, жертвите са били с 18 повече, а ранените - плюс 134. Най-честите причини са несъобразена скорост, отнемане на предимство, не са малко и случаите на блъснати пешеходци. 

"Имаме спад на травматизма, но има ли тежки ПТП-та, не е добре, работим в тази насока", коментира новият шеф на "Пътна полиция" Димитър Димитров. 

Днес рамо до рамо, заедно застанаха всички участници в инициативите от деня без жертви на пътя - Областна управа, представители на Община Пловдив, Регионално управление образование, Пробационна служба към ГД "Изпълнение на наказанията", БЧК, СБА, Младежки ротари клуб "Ротаракт", мотоклубове, организации и дружества. И за да илюстрират целта на 21 септември, всички те оформиха една голяма 0 като символ на голямата цел - нула жертви по пътищата 365 дни в годината. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).