В Пловдив казваме сбогом на малките автобуси

Автор: Диана Бикова
Коментари (12)
14:14 / 06.03.2024
20418
Новият заместник-кмет на Пловдив по транспорта Савина Петкова ще проведе още тази седмица първата си работна среща с превозвачите, обслужващи градските линии. 

"Натрупани са много проблеми и трябва да започнем да ги решаваме един по един. Ще опитам с мир и любов да постигнем по-добро обслужване за гражданите", коментира за Plovdiv24.bg Петкова.

На въпрос дали подмяната на т. нар. "щъркели" с нормални автобуси е част от плана за подобряване на вътрешноградския транспорт, тя отговори, че инициативата идва от самите превозвачи. Сподели, че има преки наблюдения върху линия №36 и посочи, че от известно време по маршрута, както и по линия №21, са пуснати и големи автобуси. А за подобряване изпълнението на разписанията смята, че трябва да се засили контролът от страна на общината. 

Следващата седмица Савина Петкова е планирала срещи с ръководствата на ОП "Организация и контрол на транспорта" и ОП "Паркиране и репатриране". По-нататък във времето ще разговаря и с управителя на фирма "Тикси", която реализира проект за надграждане на системата за електронно таксуване. 

"Срещата с "Тикси" ще бъде по-назад във времето, за да се запозная с договора, документите и самата система и модулите й, защото всичко, което знам, го зная от вас, медиите" - коментира тя. 

Савина Петкова беше назначена за заместник-кмет на община Пловдив от 1 март. Още същия ден е подала оставка като заместник-председател на Общинския съвет. Предстои ОИК да прекрати правомощията й като общински съветник и да обяви новия съветник.

В първия й работен ден е била посрещната от директора на ОП ОКТ Георги Стоилов, с когото се познават отдавна. Радва се, че се е върнала в стария си  кабинет в сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1.

"Нищо не съм променила, уютно ми е тук" - сподели с усмивка тя.

Виж коментарите (12)

Още по темата (1009):
08.05.2024 Пловдивчанин: Спрете да уронвате престижа на цял един град
03.05.2024 Община Пловдив подаде документи за сертифициране на новата система за електронно таксуване
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).