В Пловдив изнесоха много тревожни данни за онлайн пазаруването

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
15:17 / 08.06.2021
9449
Всеки десети европеец е бил подведен да купи фалшиви продукти, като България държи първенството по най-висок дял (19 %) от измамените, а най-ниските дялове на подведени потребители са регистрирани в Швеция (2%) и Дания (3%). Това стана ясно по време на пресконференция на Сдружението за правна помощ на потребителите, на която бяха оповестени резултатите от съвместно проучване на EUIPO и ОИСР, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Според изследването, 70 процента от гражданите на ЕС са правили покупки по интернет, което означава, че потенциалният риск е голям, защото при онлайн пазаруването трудно може да се различи оригиналният от фалшивия продукт,  коментира адвокат Димитър Деков, председател на сдружението. 

6.8 на сто от вносните стоки в ЕС на стойност над 120 милиарда евро са неистински, което е респектиращо число за всяка икономика. Най-често се фалшифицират козметика, играчки, вино и напитки, електроника, облекло. В условията на пандемия от Covid-19 са се предлагали подправени антибиотици и обезболяващи, лични предпазни средства и маски за лице.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).