В Пампорово вече има бързозарядна станция за електромобили

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:55 / 09.12.2022
980
На 8 декември 2022 г. беше открита нова зарядна станция за електромобили. Тя се намира в курорта Пампорово, на главния път Пловдив – Смолян (на паркинга под ски зона "Студенец“).

На откриването присъстваха Александър Сипек, председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Калина Трифонова, зам.-председател на съвета на дирeкторите на EVN България, Maрин Захариев, зам.-кмет на община Смолян, Стефан Сабрутев, областен управител на Смолян, както и Александър Димитров от Пампорово АД.

Новата електроколонка е тип бързозарядна стан­ция с максимална мощност 120 kW (киловата) или 2Х60kW - позволява да бъдат зареждани 2 електромобила едновременно. Видът на двата конек­тора е CCS. Инвестицията е на стойност 90 000 лв.

Зареждането на електромобилите на станциите става чрез безплатното мобилно приложение EVN2GO. То е съвместимо с всички версии на Android и iOS.

Зарядната станция в Пампорово е 6-та обществена зарядна станция на компанията в България. В началото на 2020 г. бяха изградени 3 електроколонки в Пловдив, а през 2021 г. – по една в Смолян и във Варна.

Изграждането на нова зарядна станция в един от най-големите зимни курорти в страната ще улесни ползвателите на електромобили в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).