В Кючука: Циркове разбиват спортна площадка, кметството им помага дори да се сдобият с вода

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
14:20 / 02.10.2016
9727
Кметът на район "Южен" обясни за изкопа край детска площадка на ул. "Стефан Стамболов" и "Славееви гори".

Сигналът в редакцията получихме от притеснен пловдивчанин: "Здравейте, искам да ви споделя за поредното безобразие на детска площадка в Пловдив. На нея играят десетки деца. Не знам кой е допуснал и разрешил това - да се копае дупка, дълбока около 1,5 метра и необезопасена (ако за някой лентите е обезопасяване)! От нея излиза маркуч, който да захранва с вода цирк "Феникс", намиращ се в непосредствена близост (който, за да си укрепят конструкцията, са надупчили асфалта на спортната площадка).

Площадката се намира в кв. "Южен" до ул. "Стефан Стамболов" и ул. "Славееви гори". Разкопан е тротоарът, по който се движи потокът от хора и деца."

Кметът Борислав Инчев коментира, че въпросният цирк има разрешително за седмица, мястото често се използва от атракциони, които разпъват шатри. Целта на изкопа, след разговори с ВиК, е трайно да бъде решен проблемът с водата към атракционите с хидрант, вместо всеки път да се копае, за да се извежда вода. 

Инчев бе категоричен, че още след подаване на сигнала е наредил допълнително обезопасяване, а самият изкоп трябва да бъде зарит. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).