В "Източен" изграждат улици, тротоари и паркоместа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:25 / 02.07.2008
1608
Приключи асфалтирането на квартал "Гладно поле" от страната на улица "Богомил", съобщи кметът на район "Източен" Иван Тотев. Той уточни, че в тази част на района улиците се асфалтират за пръв път от построяването на военните блокове. В момента машините на фирмата-изпълнител "Пътинженеринг" работят в друга част на квартал "Гладно поле" - откъм улица "Радко Димитриев", където междублоковите пространства се асфалтират за пръв път от над 30 години. Досега по вътрешните улици на квартала не са правени никакви настилки.

"Приоритет в инвестиционната програма на район "Източен" през тази година имат вътрешнокварталните улици, които не са реконструирани от десетилетия", уточни кметът. Като пример той посочи улиците "Крайова" и "Маяковски". Предстои да бъде изградена и нереализираната част на улица "Славянска", където около 200 семейства от години газят в кал при всеки дъжд и сняг. Съвсем скоро обаче дългогодишният им проблем ще бъде решен, тъй като улица "Славянска" пред техните блокове ще бъде асфалтирана за пръв път.

Вторият приоритет в инвестиционната програма на район "Източен" е реализирането на повече паркоместа, уточни Иван Тотев. След настояване на жителите на ул. "Ралица" в квартал "Каменица 2" са построени нови 30 паркоместа. В момента се правят 37 паркоместа на улица "Зефир". За реализирането им се използват специални решетъчни плочки, които създават паркова атмосфера.

Паралелно с асфалтирането на улиците продължава и изграждането на тротоари в район "Източен". За пръв път по тротоари ще се движат жителите на улиците "Орловец" и "Тодор Влайков". Работниците от фирма "Драгиев и Ко" паралелно монтират тротоари и по ул. "Ралица".

От началото на уличните ремонти през месец юни до сега в района изцяло са асфалтирани 12 улици. В момента се работи по улица "Зефир" в квартал "Каменица 2" и в междублоковите пространства на квартал "Гладно поле". В програмата за тази година са включени общо 26 улици. Работата върви по график, уточни Тотев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).