В Английската: Христо Стоичков покани класен ръководител на бала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:50 / 20.04.2021
12104
Учител от ЕГ "Пловдив“ буквално остана без дъх, след като бе поканен на абитуриентския бал на 12 б клас не от кого да е, а от самия Христо Стоичков.

"Това е най-известният българин в цял свят – истина, която не подлежи на съмнение. Каквото и въображение да има човек, едва ли може да допусне, че Камата ще бъде ангажиран за подобна изненада. Минута-две бяха нужни, за да изляза от вцепенението“, не скри преподавателят по география и история от елитната гимназия Стойко Танчев.

В момента зрелостниците са на обучение от разстояние в електронна среда, но самият той бил в училище, тъй като преподава и на 10 клас. Последният час от учебната програма на зрелостниците във вчерашния ден е бил час на класа и именно тогава абитуриентите "щурмували“. След предварителна уговорка и със съдействието на училищното ръководство, всички се събрали в класната стая. Директорът Николай Радев, уж случайно повикал класния, докато абитуриентите украсят кабинета. Щом двамата отворили вратата, гръмнали конфетите и тръгнал записът на Камата:

"Г-н Танчев, уважете Вашия клас, с който сте били толкова години заедно. Това е един от най-щастливите им мигове, не им отказвайте!“, казал Стоичков.

Тончев останал без думи, още повече, че в неделя гледал Модерния ляв в "Забраненото шоу на Рачков“, а вчера той се обръщал персонално към него. Изненадата съвсем не е случайна, тъй като футболът е сред големите страсти на преподавателя. Като юноша тренирал професионално, но след това кариерата му се развила извън спорта. В добавка към видеообръщението била и официалната биография на легендарния български футболист.

"Най-големият ни страх беше как ще убедим Христо Стоичков да подкрепи идеята, без да подозираме колко лесно ще се окаже. Писах му в Инстаграм, като предложих да добавя обръщението към класния, за да не го затрудняваме. Той ми отговори няколко часа по-късно, като каза, че не иска текст, а ще импровизира“, обяснява Ива Томова – един от основните организатори на изненадата.

12-класничката припомня, че неведнъж Танчев е давал за пример популярни личности от различни области, за да ги мотивира да развиват талантите си и никога да не се отказват да сбъдват мечтите си. Затова решили да го впечатлят по оригинален начин, добавяйки и шарж, пише "Уча в Пловдив".

Виж коментарите (0)

Още по темата (324):
03.04.2024 Рени запя на живо "Като птица съм свободна" в двора на елитно училище в
Пловдив
02.04.2024 Под звуците на рок ученици поканиха любим учител на бала
02.04.2024 Пловдивчанин иска да помогне на абитуриент
01.04.2024 Когато класната им ги видя, остана без думи
01.04.2024 Ученици направиха чудесна изненада за любимата си класна
31.03.2024 Учители от Френската нямаше как да откажат такава покана за бал
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).