Уволнен учител ще съди елитно пловдивско училище

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
22:57 / 15.08.2017
23859
Бивши и настоящи ученици от
ПГЕЕ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Уволнен пловдивски учител ще съди повторно училището, в което е преподавал, това става ясно от официално писмо, разпратено и до медиите. Според Ангел Грънчаров, който е преподавал по философия, уволнението му е неправомерно. Грънчаров обяснява, че конфликтът с ръководството на гимназията в лицето на директора Стоянка Анастасова е започнал още преди пет години, когато Грънчаров предложил за патрон на училището да бъде избран Стив Джобс. Тогава директорката се възпротивила и го обвинила в търсене на популярност.

Грънчаров изпрати до пловдивския митрополит Николай отворено писмо, което беше адресирано и до медиите и до институциите. В писмото бившият учител моли за помощ духовника. В писмото си Грънчаров обяснява, че два месеца след уволнението си е стоял и протестирал на входа на пловдивската гимназия по електротехника и електроника.

"Позволих си да дам този шанс на директорката сама да си поправи грешката, ала тя не се възползва от него, независимо от това, че аз толкова много време всеки ден протестирах на тротоара, до централния вход към двора", пише Грънчаров.

В писмото си бившият учител обяснява, че е оспорил в съда първото уволнение от гимназията. "В крайна сметка Върховният Касационен съд отмени заповедта за уволнението ми и ме възстанови на работа, ала след само една година директорката отново дръзна да постигне нов реванш, отново ме опраска", пише Ангел.

В писмото си Грънчаров се съмнява, че сърцето му ще издържи нервите от повторни изтощителни съдебни заседания на продължаващ много месеци наред съдебен процес.

Като причина затова защо директорката водила битка с него, Ангел Грънчаров пише "аз съм радетел на по-различен и иновативен преподавателски подход, боря се за едно ново, съвременно, човеколюбиво, свободолюбиво и правдолюбиво образование и обучение".


Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).