Увеличиха местата за паркиране по бул. "Марица юг"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
12:39 / 14.07.2017
3552
С над 100 се увеличиха местата за паркиране по бул. "Марица юг" в зоната от бул. "Васил Априлов" до "Копривщица", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Кметът на район "Централен" Георги Стаменов и кметът на Пловдив Иван Тотев официално откриха днес новия безплатен паркинг на булеварда при номер 22.  Два от три блока ще се ползват от новата придобивка. Живеещите в третия просто не пожелали да имат парково съоръжение. 

"Там проектът беше за 16 джоба", поясни Стаменов. Хората обаче споделили, че имат 18-20 автомобила и местата не са достатъчни. "Изискаха да отрежем няколко дървета, за да направим място за всички, а това е неприемливо - да изсечем здрави дървета от над 30 години заради автомобили".

"Не пожелаха да се случи проектът, съобразихме се с тях и пред единия блок не сме изградили джобове."

Мястото там ще бъде използване за озеленяване. Насипано е с хумус, през есента ще се насадят цветя и туи. И всеки паркиращ на тротоара или в тези площи ще бъде глобяван.

"Глобяват се хората, които нарушават закона за движение по пътя. Ако си говорим за европейска визия, трябва да си говорим за европейско държание", категоричен бе Стаменов.

Това се случи и минути след официалното откриване, когато общински служители регистрираха нарушение - паркиране на тротоара, точно пред един от входовете на блока. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).