Утроиха наказанието на мъжа, опитал да запали Джумая джамия! Какво мислите за новата присъда?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
17:04 / 17.08.2015
5197
Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на мъжа, опитал да запали Джумая джамия, научи Plovdiv24.bg. Новото наказание е 3 години лишаване от свобода.

Решението на предната инстанция бе 1 година:

На 27 април Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Виктор Александров на 1 година лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той беше признат за виновен в това, че на 5 януари в Пловдив е направил опит да запали сграда със значителна стойност - Джумая джамия на стойност 1 248 800 лева, собственост на Мюсюлманско настоятелство Пловдив, като имуществото има историческа и художествена стойност и деянието е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

На 5 януари в Пловдив Александров е отнел чужди движими вещи - 2.600 литра бензин A 95Н на стойност 5,46 лева, от владението на фирма "Арена И.Т." ЕООД Пловдив, без съгласие на ръководството на дружеството с намерение противозаконно да ги присвои.

Около 20.00 часа вечерта подсъдимият Виктор Александров излязъл от дома си в Пловдив, като носел със себе си бутилка с мастика. Той отишъл в центъра на Пловдив в градинката в близост до сградата на Джумая джамия и там изпил носената с него мастика.

Наблюдавайки сградата на Джумая джамия Александров взел решение да я запали, тъй като смятал, че такава сграда не трябва да има в центъра на Пловдив.

В изпълнение на намисленото Александров се снабдил с дизел от бензиностанция, с която започнал да залива дървената облицовка на стените на джамията, за да я подпали, но пламъците угаснали.

После Александров запалил една от пластмасовите саксии за цветя, долепени до дървената ламперия, която също залял с дизелово гориво, и саксията започнала да гори.

Огънят в горящата саксия бил угасен от служители в "Общинска охрана", а за случилото се били уведомени полицейски служители, които задържали подсъдимия.

Делото тогава се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Припомняме, че огромна част от коментарите в статията под едногодишното лишаване от свобода бяха в духа на това, че то е твърде пресилено и незаслужено.

Какво мислят нашите читатели за новата, увеличена присъда на Виктор Александров? 


Виж коментарите (24)

Още по темата (8):
29.12.2015 Без право на обжалване: 3 години затвор за палежа на Джумая джамия!
27.04.2015 Вижте присъдата за палежа на Джумая джамия. Пресилена ли е?
27.04.2015 Тръгва делото срещу мъжа, направил опит да запали Джумая джамия
24.04.2015 Оцениха Джумая джамия на 1 248 800 лева
09.01.2015 Оставиха в ареста мъжа, опитал да подпали Джумая джамия
08.01.2015 Те спасиха горящата Джумая джамия! Мюсюлманите им благодарят!
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).