ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ути Бъчваров с послание от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 11.02.2021Коментари (0)1989
Емблематични фигури в сферата на хранителните технологии, храненето, техниката, икономиката и туризма се включват в кандидатстудентската кампания на Университета по хранителни технологии.

Първи своето послание отправи обичаният от всички кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров:

"От все сърце се радвам, че в България има място като Университета по хранителни технологии, където онези, които обичат нашата вкусна България, могат да докажат на всички, че човек може да твори с хубави продукти, с усмихнати хора, с чудесни вина. И така България ще се превърне в желано място за всички нас, а и за туристите, защото без тях светът няма да е така весел. Уверен съм, че настоящите и бъдещите студенти ще променят нашата страна така, че всички да я обичат за напред.

УХТ е отличен избор за получаване на образование и за професионална реализация, най-ценната инвестиция в бъдещето, която може да превърне всеки в конкурентноспособна личност.“

Според артистичния готвач и всеобщ любимец идеята на ректора проф. д-р Пламен Моллов да покани уважавани професионалисти, за да отправят послания към кандидат-студентите, е мотивираща.

Преди това двамата разговаряха върху проекта "Национално меню“, който УХТ разработи през лятото на 2020 г. съвместно с Министерство на туризма. Ути Бъчваров презентира пред домакините своята най-нова идея. В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона, от който произхождат, допълвайки националното меню. Рецептите ще бъдат достъпни за хората и лесни за изпълнение, увери гостът.

На срещата присъстваха доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков, участвали активно в разработване на националното меню. Те ще гостуват в телевизионния формат с водещ Ути Бъчваров "Вкусната България“, за да разяснят идейната философия на менюто. Всички се обединиха около твърдението, че храната и храненето са социокултурен феномен, който трябва да бъде превърнат в туристически продукт, формиращ у туристите трайни спомени и емоции за преживяното за вкуса на българската кухня.l







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: