Унижиха пловдивчанка в такси! Ето защо!

Автор: Васил Динев
Коментари (64)
07:30 / 07.05.2016
33928
Читателка на Plovdiv24.bg разказа неприятните си преживявания в таксиметрова кола в Пловдив. Ето и думите й без редакторска намеса:

Здравейте, обръщам се към Вас, за да изкажа за пореден път възмущението си от таксиметровите услуги, предлагащи се в Пловдив. Водим се столица на културата, голям европейски град, посещаван от множество чуждестранни туристи, но за съжаление в много отношения сме на светлинни години от Европа.

Не само в градския транспорт се случват безредици, но вече и да се возиш на такси е неприятно преживяване!

По принцип съм редовен клиент на таксиметрова компания "Елма", курсовете, по които пътувам, са малки, около 2-3 лв., но винаги съобщавам на диспечера точния адрес, от който и до който ще ползвам услугите им. 

В 95% от случаите се налага да се разправям с назлобени и заядливи шофьори, които незнайно защо се дразнят, когато ги помоля да минат по определен от мен маршрут, а не по техен, чрез който да ме таксуват повече (живея от 25 години в този град и съм достатъчно наясно с маршрутите, булевардите и местата с наситен трафик). 

Онзи ден пътувах от моста на Герджика в посока Център. Молбата ми към таксиметровата служителка беше да мине по северната част на бул. "Марица" и след това по моста на Панаира, защото откакто съществува колелото на Водната палата, задръстванията започват от Пешеходния мост чак до въпросното колело. 

Времето, за което ще пътувам по тази южната част на бул. "Марица" в задръстванията, е същото, колкото да стигна пеша до центъра и по предлагания от всички шофьори маршрут, когато пътувам в тази дестинация.

Аз мисля, че след като съм клиент и си заплащам за съответната услуга, имам право да избера откъде да пътувам. За съжаление всеки път се налага да споря със заядливи шофьори, защото искат вместо за 2 лв., да ме закарат за 4 за дестинация от 1.2 км. 

Помолих най-учтиво таксиметровата шофьорка да кара по северната част на бул. "Марица" и тя се обърна към мен с думите "Ааа, за да се подрускаме така хубаво, а? Ааман от кифли!".

Замълчах си само защото възпитанието не ми позволява да отговарям на подобни приказки и продължих да се возя. Когато стигнахме на адреса, на който трябваше да ме остави, сметката ми показваше 2 лв. и тъй като разполагах само с едри банкноти, ги връчих на дамата на стотинки (от по 50 ст. и 1 лв.) и отново възпитано й казах, че просто другите ми пари са едри и едва ли би имала да ми върне. 

Нейната реакция беше най-безцеремонно да ми ги изтръгне от ръката и да ми каже "Дано повече не те срещам, писна ми от такива мърли като теб".

Изключително възмутена съм, че ми се налага да се сблъсквам с подобно отношение при положение, че си плащам за дадена услуга и накрая получавам обиди и квалификации, които не съм заслужила!

Ако се дразнят, че курсовете са малки, просто да не ги вземат. Не съм се молила на диспечерката. Запомних и номера на колата, той е следният РВ 1019 КА, на касовата бележка пише "Вили Транс 16" ЕООД. Благодаря за отделеното внимание! Поздрави!


Виж коментарите (64)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).