Уникално по рода си социално предприятие дипломира успешно завършили курсисти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:25 / 06.11.2017
2629
Зам.-министърът на образованието Деница Сачева ще връчи дипломи за професионална квалификация на успешно положилите изпит жени в социалното предприятие "Шивашка работилница", управлявано от Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" (НАРД). Събитието ще се проведе днес от 10.00 часа в социалното предприятие в Комплекса за социални услуги (КСУ) "Св. Георги" (Пловдив, бул. "Цариградско шосе" № 102, сграда СУПЦ, ет. 4)

От създаването на предприятието през 2015 г. до настоящия момент професионалното си дуално обучение завършиха над 30 жени. Те бяха трайно отпаднали от пазара на труда и за тях обучението се оказа единствен шанс и реална възможност за професионална реализация. На всички беше предложена работа в шивашка фирма в района.

Социалното предприятие е създадено от Фондация НАРД като част от стратегията на организацията за подкрепа и развитие на социалното предприемачество в България. Целта е хора с нисък социален статус и от уязвими групи да получат шанс за обучение и реализация на трудовия пазар чрез придобиване на социално-трудови и професионални умения по шивачество.

Предприятието стартира своята дейност с подкрепата на община Пловдив и се финансира от "Бигент" (Берлин) чрез дарители от немския град Дортмунд, "Тръст за социална алтернатива", "Телус Интернешънъл", "Глобал гивинг" и други частни и обществени дарители, както и с любезното сътрудничество на КСУ - Пловдив.

Сред официалните гости на събитието са зам.-министърът Деница Сачева, Мария Тодорова - директор Дирекция "Професиотнално образование и обучение" към Министерство на образованието, зам.-кметът "Спорт, младежки дейности и социална политика" Георги Титюков, зам.-кметът "Образование" Стефан Стоянов, директорът на "Социални политики" Веселина Ботева и други представители на местната власт, работодатели, курсисти и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).