Уникална красота от есенни листа!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:06 / 31.10.2018
5401
Бивши и настоящи ученици от
СОУ „Димитър Матевски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Вдъхновени от пъстрата палитра на есента и нейното приказно обаяние, учениците от Средно училище "Димитър Матевски", заедно със своите учители ЦДО и родители, за седма поредна година организираха единствения по рода си Есенен бал в Пловдив, който събра над 400 участници. Освен родители, на тържеството гостуваха и децата от Комплекса за социални услуги "Св. св. Константин и Елена".

Празникът протече с много емоции и приказно очарование. Красотата на есента беше претворена чрез богата есенна изложба и уникални костюми от есенни листа. В изложбата взеха участие и бъдещите първокласници от детските градини в район Тракия - "Таня Савичева", "Кремена", "Десислава". С голям интерес децата направиха уникални таралежи, балерини, еленчета, дървета от листа и др.

Красотата на есента е уникална със своите багри! Тя е символ на топлината, извор на вдъхновение и спокойствие!

Цяла седмица фоайето на училището посрещаше всички с уникални есенни картини, изработени от учениците от I до IV клас, красиво изработени таралежи, мини горски кътове, направени от мъхове, борови клонки, шишарки, кестени и др., богато украси от листа и есенни цветя.

И както е на истински бал, така и тук учениците от първи и втори клас дефилираха с уникални костюми от природни материали. Те се превърнаха в горски феи, Червената шапчица, Баба Яга, принцеси, рицари, горски крале и кралици…Всички носеха богато украсени костюми и шапки с есенни листа, чадърчета, мечове, пелерини…

Третите и четвъртите класове проведоха състезание помежду си като пренасяха орехи с лъжици и грозде с уста. Прекрасно настроение внесоха трети клас, които представиха своя уникален танц, както и драматизацията на четвърти клас, а накрая водещите госпожи, които също бяха облечени в багрите на есента, поканиха децата от Комплекса за социални услуги "Св. св. Константин и Елена" на сцената като всички им протегнаха своята приятелска ръка и ги изпратиха с песента "Приятелство", изпълнена от трети клас. Мисията е възможна в средно училище "Димитър Матевски".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).