Уникален празник съживи българските традиции в "Прослав"

Автор: Силвия Станева
Коментари (1)
13:55 / 30.04.2022
5072
Уникален празник, посветен на българските традиции и обичаи, се проведе в квартал "Прослав“. Събитието, озаглавено "Традициите оживяват“ се организира от ДГ "Боряна" за втора поредна година, като се провежда с подкрепата на Община Пловдив и район "Западен“. Специални гости на тържеството бяха председателят на Общинския съвет Александър Държиков и кметът на района Димитър Колев.

"За да има една държава, за да съществува един народ, традициите трябва да бъдат съхранявани. Именно затова няма нищо по-хубаво от това да видя как нашите деца пазят тези обичаи“, заяви в приветствието си кметът Димитър Колев. Той поздрави директора на "Боряна“ Станислава Бекярова за всички прекрасни инициативи, с които представят детското заведение, както в страната, така и в чужбина. Кметът на района благодари и на Александър Държиков, който също уважи събитието, за това, че бяха отпуснати средства за ремонт на детската градина.

Децата от "Боряна“ пресъздадоха традициите и обичаите, свързани с пролетните празници. Те бяха бурно аплодирани от жителите на "Прослав“, които изпълниха центъра на квартала. Кулминацията в програмата пък беше участието на гайдарската група към НЧ "Никола Вапцаров", които омагьосаха всички с изпълненията си.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Помощникът на Николай Пловдивски с голям шанс да стане сливенски ...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).