"Украсиха" по български една от новите спирки в града

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (48)
09:00 / 07.08.2011
28038
На ужасно изглеждаща спирка в Пловдив, облепена с грозни информационни и рекламни материали, се натъкна по време на изпълнение на работните си задължения репортерът на Plovdiv24.bg. Става въпрос за новият заслон, намиращ се на кръстовището на бул."Руски" и бул."България".

С въпроса: чие задължение да контролира и поддържа новите спирки на Пловдив, се обърнахме към главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев.

"Тази спирка, със съществуващият към нея търговски модул, е част от концесията, но все още не е предадена на концесионера. В момента, в който ние ги направим и ги предадем, поддържането на външният вид е задължение на концесионера", каза той. Инчев призна, че до момента, това задължение е на Общината, но уточни, че засега спирката няма да бъде изчистена.

"Ако я приведем в добър външен вид, то до максимум 2 дни ще бъде в същото състояние. Това означава да се хвърлят усилия и пари за нещо, което е обречено предварително", коментира общинският секретар.

Стана ясно, че въпросната спирка до един месец ще бъде предадена за стопанисване на концесионера и ще бъде почистена непосредствено преди това.

Екипът на Plovdiv24.bg недоумява, защо след големият граждански интерес към новите заслони в града, някой така вандалски е побългарил новото съоръжение. Смятаме, че тук не става въпрос за контрол, а за проява на самосъзнание, което обаче, за съжаление, явно скоро няма да стане приоритет за нашата нация.


Виж коментарите (48)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).