Украинска сонатна вечер на Камерния фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:09 / 17.06.2015
767
Добрата традиция на Международния фестивал на камерната музика през последните години да представя на концертния си подиум даровити млади музиканти от Украйна продължава и в сегашното му издание.

На 18 юни (четвъртък), 20:00 часа, в Етнографския музей пловдивчани ще чуят сонатното дуо Павел и Анна Хмара.

Двамата музиканти са завършили Украинската национална музикална академия "П. Ил. Чайковски" и са лауреати на престижни международни конкурси. Всеки поотделно има успешна кариера. В рамките на "Филхармония на нациите" - Павел Хмара (цигулка) се изявява в Германия, Швейцария, Австрия, Великобритания, Италия, Русия, САЩ и Южна Африка (2001 до 2007 г.). 

През същия период, като член на ансамбъл "Киевски солисти", концертира в различни градове на Украйна, Полша и Япония. От 2007 г. е солист в Националния дом за органова и камерна музика на Украйна в Киев. Пианистката Анна Хмара също има завидна солова концертна дейност, освен това участва в турнета с различни камерни ансамбли. Понастоящем преподава в Украинската национална музикална академия "П. Ил. Чайковски".

През 17-годишното си съществуване Дуо Павел и Анна Хмара развива най-добрите изпълнителски традиции, има богат и разнообразен репертоар, обхващащ и съвременни произведения, а също и много концерти. Пловдивчани ще чуят сонати за цигулка и пиано от Моцарт, Брамс, Шимановски и Стравински.

Концертът на дуо "Хмара" е под патронажа на инж. Димитър Георгиев, почетен консул на Украйна в Пловдив, основен спонсор на Фестивала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Започнаха изкопни дейности в зелената площ пред "Пълмед", кметств...
Кметът на "Западен" потвърди за ново кръгово и нов светофар на "П...
Под засилена охрана в Пловдив пристигнаха 1 180 500 хартиени бюле...
Министърът на отбраната от Пловдив: Военният конфликт на територи...
Образованието отново е приоритет в програмата на ГЕРБ-СДС
Президентът бе приет с почетен строй в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).