Удостоиха ПГСАГ с "Почетен знак на град Пловдив"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:51 / 06.12.2012
3416
Бивши и настоящи ученици от
ПГСАГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Удостоиха Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Архитект Камен Петков" в гр. Пловдив, позната в близкото минало като Строителния техникум, с "Почетен знак на град Пловдив" по повод 50- годишнината на училището, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това решиха с пълно единодушие от 37 гласа "за" общинските съветници на града в началото на днешната сесия. По време на церемонията залата на ОбС присъстваха учители и възпитаници на школото.  

Училището е не само едно от учебните заведения с най-висок авторитет в града, но е и една от най-големите професионални гимназии в България. Професионалната гимназия по архитектура, строителство и геодезия обучава кадри в областта на строителството и е носител на редица национални сертификати и награди като Сертификат за качество по Програма "Сократ", подпрограма "Коменски" за 2006 година от МОН и Център за развитие на човешките ресурси; 

Участие в проект "Аз мога да строя" съвместно с Камарата на строителите в България и класиране на първо и трето място за проектиране, м. май 2012 година; 

Класиране на първо място по озеленяване на Национална панорама на професионалното образование, Варна 2010 година; Класирани на първо място по "Бояджийски работи и спирит ефект" на Национална панорама на професионалното образование, Пловдив 2011 година;

Класирани на второ място за икебана на Национална панорама на професионалното образование, Пловдив 2012 година.
Участие на ученик от гимназията в международна олимпиада по немски език в гр. Хамбург, 2010 година; Първо място на конкурс за есе "Сто стипендии" 

Двадесет ученици от гимназията са получили международни сертификати и Европас мобилност, Лайпциг, 2011 година;
трето място за отбора на гимназията на Национална олимпиада по немски език, София 2012 година;

Заради професионализма на преподавателите и добрия мениджмънт на училището, Професионална гимназия по архитектура и геодезия, град Пловдив, е предпочитано училище за ученици не само от Пловдив и от областта, но и от други градове на страната. Изявените специалисти и преподаватели в училището гарантират високото ниво на професионална подготовка на учениците, както и сериозното академично ниво на обучение по общообразователните дисциплини.

Необходимо е да бъдат отбелязани и спортните постижения на възпитаниците на Професионалната гимназия: трето място на Републиканско първенство по футбол - Търговище,2010 година; трето място на Зонално първенство по баскетбол - Златоград, 2012 година; второ място по баскетбол - Българска ученическа баскетболна лига - Пловдив, 2011 година.

Високите постижения, завоювани от настоящи и предишни възпитаници на учебното заведение, са неоспоримо доказателство за целенасочените усилия и работата на целия колектив на училището, с цел обучение и възпитание на професионално отлично подготвени млади хора.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).