Учредяват младежки форум за партньорство с местната власт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:38 / 28.05.2008
1694
Община Пловдив - Отдел "Младежки дейности, спорт и туризъм", ще проведе утре семинар на тема "Програмата "Младежта в действие" и развитието на младежките дейности в Община Пловдив" от 11 ч. в Клуба на спортиста на пл. Централен 1. Семинара ще открие Георги Шопов - заместник-кмет на Пловдив. Експерт от Държавната агенция за младежта и спорта ще представи Програмата на Европейския съюз "Младежта в действие 2007 - 2013" и ще изнесе лекция на тема "Как да направим добър проект?". За участие в семинара са поканени представители на Студентските съвети към пловдивските ВУЗ-ове, Младежкия съвет, неправителствени организации, които работят по младежки проблеми, младежки организации на политически партии. Следобед участниците ще работят по групи за генериране на идеи за Програмата за развитие на младежките дейности в Община Пловдив.

"Младежки форум за партньорство с местната власт" ще бъде учреден от 16 ч. в Заседателната зала на Общината. Участниците в семинара ще подпишат споразумение за партньорство с кмета на Община Пловдив Славчо Атанасов. Форумът се учредява като широко и демократично представителство на пловдивската младеж и ще развива своята дейност в тясно взаимодействие с Общината, въз основа на принципите, залегнали в Европейската харта за участието на младите хора в живота на общините и регионите и Стратегията за национална младежка политика. Негов представителен орган ще бъде Консултативният младежки съвет, който ще се председателства от кмета.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).