Учредяват "Клуб на отличника" в Медицинския университет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:17 / 19.06.2008
1060
Ректорът на Медицински университет - доц. д-р Георги Паскалев, ще даде старт на учредяването на "Клуб на отличника" в МУ-Пловдив утре. Идеята за създаването на подобен клуб от Ректора е продиктувана от необходимостта Ръководството на висшето училище да полага усилия за създаването и "отглеждането" на най-талантливите, умните и надарени студенти, които са показали своя потенциал по време на следването си.

Единственият критерий за членство в "Клуба на отличника" е пълно 6.00 от семестриалните изпити по време на следването. Поканени са пълните отличници до момента от четирите факултета (Медицински, по Дентална медицина, Фармация, Обществено здраве) и Медицинския колеж.

На Първата среща на отличници и Ръководство за учредяването, ще бъде дискутирана бъдещата роля на Клуба за израстване, утвърждаване и професионална реализация на най-талантливи студенти, обучавани в Пловдивски медицински университет. Перспективата е Клубът да се превърне в своеобразен инкубатор за бъдещи кадри за самия Университет и за България.

Инициативата е част от заложената в мандатната програма на ръководството Проекто-стратегия за перспективно развитие на отличните студенти.

Според Ректора на Медицинския университет доц. д-р Георги Паскалев: "Като ръководство сме длъжни да създадем условия за ранна професионална ориентация и специализация на студентите. Да насърчим младите асистенти да работят с отличните студенти, които да прераснат в докторанти. Да стимулираме изготвянето на специална програма и критерии за откриване и работа с талантливите студенти, привличането им като докторанти и специализанти. Това е един от правилните пътища за нас като ръководство да дадем реален шанс за реализация, за да спрем "изтичането на мозъци" от България и превръщането на младите ни специалисти в гастербайтери в чужбина."

Макар и в сесия и по родните си градове, болшинството от поканените отличници бяха приятно изненадани от членството си в подобен Клуб и приеха радушно идеята.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).