Училищни директори се изживявали като феодали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:28 / 16.09.2010
5844
Бивши и настоящи ученици от
ОМГ "Акад. К. Попов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "П. Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"Госпожо началник, какво да правим, предлагат ни по 25 %?" - този въпрос задали вече няколко от новоназначените училищни директори на шефката на РИО доц. Павлина Кацарова. Това призна самата тя на пресконференция, свикана за отхвърли отправените напоследък към нея поредица от нападки, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Въпросните предлагани проценти били от фирми занимаващи се с обслужващи дейности в поверените им училища. Според Кацарова нададения срещу нея вой за освобождаване на директори се дължал на това, че е разбъркала блатото, наслоявано през годините управление на тройната коалиция, когато назначавани предимно на партиен принцип директори се изявявали като собственици на управляваните от тях държавни общински средства. На практика в много от училищата липсвали регламентирани договори с наематели и изпълнители на обслужващи дейности.

Последните години арменското училище например, било управлявано като търговско дружество. Конкретни факти тя обеща да изнесе съвсем скоро.

От проведените конкурси за директори досега били постъпили само 3 жалби, 2 от тях били от членове на ГЕРБ, което правело на пух и прах изговорилите се приказки за партийния и подход при назначенията.

Недоволството, че бившият вече директор на ОМГ "Акад. К. Попов" Кирчо Атанасов не бил изпратен с почести, тя също отхвърли. Оказало се, че той всъщност се е пенсионирал още като зам.-министър на образованието в кабинета на Станишев. Тъй като незнаела това, изчакала да навърши необходимите му като доцент 65 години и дори го помолила да предаде официално длъжността на своя приемник - същият, когото сам той бил посочил за директор в годините на министерстването му.

На поредна жалба срещу нея, прочетена от трибуната на местния парламент днес от ученици във вечерната гимназия за закрити там паралелки, доц. Кацарова отговори: "Как няма да ги закрия, като са извън закона, преместила съм паралелките от 8 клас към СОУ "Пейо Яворов" в същата сграда".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).