Училище "Васил Петлешков" започна учебната година с нов физкултурен салон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:11 / 15.09.2010
2205
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Васил Петлешков":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За 15-ти септември учениците на няколко училища в България вече активно могат да спортуват на обектите, финансирани по програма "Активни и здрави", в която влиза и Фондация "Димитър Бербатов".

Един от реализираните проекти, който официално се откри днес, е на ОУ "Васил Петлешков" в Пловдив. Пловдивското училище, което днес чества и своята 50-а годишнина, вече е с обновени спортни зали за часове от учебната програма и извънкласни дейности по тенис на маса.

"За нас е радост да ви направим този подарък за годишнината на училището и в първия учебен ден - обърна се към множеството деца Димитрина Ходжева, изпълнителен директор на Фондация "Димитър Бербатов", преди да отреже лентата при откриването. - Предавам ви специалните поздрави на Димитър Бербатов и пожеланието му спортът да е неотменна част от вашето ежедневие!"

Спортните обекти в Пловдив и Смолян са част от проектите, които са финансирани по програма "Активни и здрави". Интересът от страна на учениците показва, че изборът на оценителската комисия е бил правилен. Доказва също и че усилията, които положихме, за да върнем спорта и здравето в българските училища, са навременни и подпомагат решаването на проблема със здравословните навици при децата" - каза Кирил Хаджидинев при откриването на обекта в Смолян, преди да даде началото на първия "официален" мач на новото съоръжение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).