Училища в Пловдив с вече запълнени места още през януари

Автор: Мария Морунова
Коментари (6)
17:29 / 15.01.2014
4802
Нееднократно управниците на Пловдив заявяваха, че в града има достатъчно места в детските и учебни заведения и проблем с липсата на места няма. Проблемът всъщност вече е къде да бъде записано едно дете, независимо дали става дума за детска градина или училище. 

Няколко месеца преди старта на приема някои училища в Пловдив се оказаха с вече запълнени места. Поради тази причина се планира изработването на електронна система за прием на децата в първи клас, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В бюджета за 2014 г. община Пловдив е планирала средства за поддържане и актуализация на електронната система за прием в детските градини, палнирани са и такива за изработването на подобна система и за първолаците.

През тази година 4 училища и още 6 групи ще бъдат субсидирани от новия общински фонд за въвеждането на целодневно предучилищно обучение. Средствата за този фонд са 200 хил. лв.

"Училищата печелят от това колкото се може по-рано да привлекат деца в училището. Чрез новата програма директорите да получават делегиран бюджет за всяко дете, привлечено в повече, ще могат много и по-рано да направят самия подбор за набор деца. Тази програма ще е в плюс и за родителите, тъй като децата им ще са в училището, където след това ще започнат първи клас. 

За да стимулираме този процес, ние създаваме фонд, от който всеки директор може да кандидатства за ремонт и реконструкция на помещения, в които да се направят тези целодневни предучилищни групи", изчерпателно обясни градоначалникът в каря на месец декември, когато от Общината заявиха намерението си за целодневното обучение.

Очаквайте развитие на темата в Plovdiv24.bg, мнението на Общината, както и това на някои директори на пловдивски школа!

Виж коментарите (6)

Още по темата (3):
05.06.2014 Деца от съседни общини напират за елитни пловдивски училища
18.02.2014 Запълнени са паралелките за първокласници в ОУ "Елин Пелин"
17.01.2014 Тема с продължение: Проблеми със записването на първолаци в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Красива историческа сграда в центъра на Пловдив се готви за нов ж...
Откри се жътвата в Пловдивско. Зърнар: Разходите на декар пшеница...
25 години от най-великия концерт, правен някога в Пловдив и Бълга...
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив
Шофьорът на камиона от катастрофата с цистерната е в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).