Ученици прописаха на китайски език в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
09:15 / 17.10.2011
2965
Бивши и настоящи ученици от
ЧПЧГ "Едмънд Бърк":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Пловдивски ученици вече свободно пиша на китайски език.Това става благодарение на засиленото обучение в гимназия "Едмънд Бърк". За втора поредна година занятията се водят от китайски преподавател, който е препоръчан на училището от китайското посолство в София. Средношколците много бързо усвоят езика, тъй като обучението се води по съвременен учебник, в който са съчетани три езика-китайски, английски и български език. Така дванайсетокласниците поддържан знанията си по английски език и същевременно научават китайските йероглифи.

Освен думи учениците вече се учат как се построява изречение и каква е логиката в конструкция на текста, обясни учителят Янг Тиан. Учениците от гимназия "Едмънд Бърк", казват, че наред с английския и испанския, който изучават, залагат много и на азиатския език, защото искат да изпреварят времето. Според тях езикът на огромната по територия и народ държава, ще им бъде необходим за тяхното по-нататъшно развитие. Бъдещите зрелостниците са убедени, че Китай ще задълбочи икономическите си връзки с Европа, и тогава ще се търсят точно такива кадри, които са носители на азиатския език.

Междувременно директорът на училището Фанка Истаткова каза, че зрелостниците от училището ще имат възможност през следващата година да продължат образованието си в Националния военен университет "Васил Левски" по избрана и договорена специалност.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Реставраторът на Източната порта на Филипопол: След 45 години - ц...
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).