Ученици от Строителния измерваха чистотата на въздуха в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:51 / 20.09.2022
2049
Бивши и настоящи ученици от
ПГСАГ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Днес осмокласниците от специалност "Строителство и архитектура“ от ПГАСГ "Арх. Камен Петков“ заедно с преподавателя си по биология Станимир Бойчев посетиха автоматичната измервателна станция в квартал "Каменица“ в град Пловдив. Посрещнаха ги експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда, които са организатори на инициативата като част от кампания "Европейска седмица на мобилността – 2022“.

Гимназистите се запознаха с основните замърсители и показатели, които се следят денонощно. Заедно обсъдиха устойчивите модели на обществено поведение, насочени към намаляване на замърсяването на градската среда от транспорта и към подобряване качеството на живот. Пред най-любопитните младежи бе демонстрирана специализираната техника за мониторинг на атмосферния въздух.

Европейска седмица на мобилността е водещата кампания на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност, а темата на кампанията тази година е "По-добри връзки“. Значителното повишаване на автомобилния трафик в градовете предизвиква остри реакции срещу шума, замърсяването на въздуха и срещу задръстванията, причинени от трафика, а най-добрият начин за преодоляване на негативните въздействия е трайна промяна в начина на мислене и поведението.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).