Ученици от Пловдив събраха 7 100 лева за онкоболния Георги

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
19:34 / 08.11.2016
27781
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Пловдив":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ЕГ "Иван Вазов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГМТ "Проф. Цв. Лазаров" - П-в:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тийнейджъри от почти всички училища в Пловдив се обединиха преди дни в подкрепа на онкоболния 16-годишен Георги Китипов. Децата успяха за Хелоуин да организират благотворително парти в популярна дискотека, да продадат всички билети и да съберат 7 100 лева за своя връстник. Това съобщи PR-ът на младежката неправителствена организация PTPI Емил Митринджаков. 

Организацията обединява ученици предимно от езиковите гимназии "Пловдив" и "Иван Вазов" и е главният виновник за състоялото се благотворително парти. А каузата да се помогне на Георги е събрала на партито не само хлапета от различна възраст и от различни училища в Пловдив, но и много възрастни.

"Освен учениците и техните родители си бяха закупили билети, за да се включат в благородната инициатива. Имаше ученици, които не бяха успели да си закупят билети, но дойдоха пред дискотеката, защото искаха и те да помогнат на болното момче", каза Емил. 

Той благодари и на фолк изпълнителите Галин и Татяна, които са пели абсолютно безвъзмездно в помощ на 16-годишния Георги Китипов.

Георги е ученик в 9 клас в специалността "Системно програмиране" в Професионалната гимназия по механотехника "Проф. Цветан Лазаров" в Пловдив.

Разболял се за първи път от остра лимфобластна левкемия през 2004г., когато е само на 4 годинки. Тогава е излекуван успешно, но само пет години по-късно лекарите му поставят диагнозата "Изолиран тестикуларен рецидив". 

През 2010г. е изписан в ремисия, за да се стигне до новата поява на болестта в левия бял дроб през май тази година. Според Фейсбук групата "Живот за Георги" в края на септември ученикът е бил на изследвания в клиника в Истанбул. 

Тогава станало ясно, че нито майката, нито сестрата на младежа са съвместими с него и за трансплантацията се налага да се чака донор от световната банка. За целта обаче трябва да бъде събрана сумата от 85 000 евро.

Банкови сметки на името на Георги Китипов:

Дарителска сметка в лева - IBAN BG29UNCR70001522644729 BIC - UNCRBGSF

Дарителска сметка в евро - IBAN BG45UNCR70001522644732 BIC - UNCRBGSF



Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).