Ученици от Пловдив ще се състезават във викторина "Отвори очи! Бъди информиран"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:27 / 21.10.2016
1926
Във връзка с изпълнение на общинската политика в областта на наркоманиите за 2016г., Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, организиратвикторина с мултимедийна презентация под надслов: "Отвори очи! Бъди информиран!", която ще се проведе на 24.10.2016 г. от 14.00ч. в Заседателната зала на Община Пловдив. 

Викторината се организира с участието на ученици от 8-ми до 10-ти клас от осем пловдивски училища, които имат креативно мислене и умеят да представят по интересен и достъпен начин информацията по поставената тема.

Мероприятието ще се проведе в две части, като всеки отбор ще се състои от 2-ма ученика.

- 1-ви кръг - Мултимедийна презентация по предварително зададена от нас тема /разпределена чрез жребий/, свързана със здравните рискове от употребата на дадено психоактивно вещество - 5 мин.

- 2-ри кръг - Отговор на един въпрос, свързан с вредата от конкретно психо-активно вещество, върху определен орган или система от човешкото тяло - 5 мин.

Викторината ще има състезателен характер. Журито, с представители от Превантивно-информационен център -Пловдив, ще оценява участниците по шестобалната система. 

Всички участници ще получат индивидуални и отборни стимулиращи награди.

Презентациите ще получат широка популярност чрез използването и разпространението им в дейностите на Превантивно-информационен център - Пловдив, както в пловдивските училища, така и на обществени събития и мероприятия, провеждани от Общински съвет по наркотични вещества - Пловдив.

Идеята е събитието да получи широк обществен отзвук по поставените теми, както и да обедини младите хорав каузата на Общински съвет по наркотични вещества с Превантивно-информационен център - Пловдив - Борбата с наркотичните вещества.

Всяко училище може да покани свои представители, които да се включат за подкрепа в публиката. След приключване на изложенията, участниците ще бъдат наградени от Председателя на Общинския съвет по наркотични веществав ПловдивЖивка Йовчева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).