Ученици от ОУ "Стоян Михайловски" с международни литературни награди

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 29.10.2017
5985
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "СТОЯН МИХАЙЛОВСКИ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
В ОУ "Стоян Михайловски" посрещат Деня на народните будители с множество международни литературни отличия. Възпитаниците на Горица Петрова, старши учител по български език и литература, получиха шест награди от Деветия международен конкурс "Аз обичам Черно море", обявен от МОН, Националния дворец на децата, РИО - Бургас, ОДК - Несебър и Община Несебър.

Първа награда за поетично творчество е присъдена на Михаела Александрова. Весела Бонева получава втора награда в същия раздел, а Ели Маркачева - трета. Илия Чалъков и Полина Пенчева са отличени с трета награда за проза. Адриан Зендели е класиран на четвърто място.

С диплом за постигнатите успехи е отличена и Горица Петрова - учител с подчертан принос за представянето на наградените шестокласници от ОУ "Стоян Михайловски".

В международната надпревара участваха близо 1000 ученици от България и чужбина с над 1200 творби. Целта на конкурса е да привлече вниманието на младите хора към красотата на Черно море и неговото крайбрежие и да провокира активно екологично поведение.

Международният конкурс "Аз обичам Черно море" е с утвърдени традиции и е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2017/2018 година.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).