Ученици от ОУ "Елин Пелин" създават математически задачи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:01 / 20.03.2014
3755
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Елин Пелин":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Математическа телевизия създадоха учениците от основно училище "Елин Пелин". Продукцията, която бе представена в новинарски стил, изгледаха десетки родители и учители. Основните продуценти бяха децата от клубовете е "Знание и успех-Питагор" и "В дълбините на математиката ",които функционират благодарение на проект по УСПЕХ. 

Основната новина беше, че освен по природни науки,възпитаниците на училището добре боравят с числата. Не случайно и през следващата учебна 2014/2015 година ще продължи да се преподава в петите класове по програма, която вече е утвърдена и функционира и в Математическата гимназия. 

Директорът на училището Татяна Вангелова поясни, че приемът върви с пълна пара, но все още има места за сегашните четвъртокласници, които да се запишат в математическа паралелка в ОУ "Елин Пелин". 

Освен презентация на математическите паралелки, учениците имаха за цел да покажат и знанията си по точната наука. Под формата на състезание, журналистите от математическата телевизия, анонсираха играта за "Най-добре съставена текстова задача". Участниците, които се отличиха, бяха подредени в следния списък:

1.Емил Чолаков, Va клас, Диофантови уравнения
2.Калина Кафалиева, Vб клас, Кръгове на Ойлер
3.Александрина Шарабанска, Va клас, Логически таблици
4.Калоян Георгиев, Vб клас, Равнолицеви триъгълници
5. Калина Стоилова, VІІa клас, "В кухнята" и "Прибори"
6.Борислав и Зорин Филипови, VІІб клас, "Маратон в гората"
7.Любомир Митев, VIIб клас, Логическа задача по математика
8.Савина Кърнева, VІІa клас, "Буквите" и "Цифрите"

След преценка от компетентни преподаватели, гости от Районния инспекторат по образование и районното кметство на "Западен", бяха отличени Александрина Шарабанска и Савина Кърнева. Те грабнаха наградите от математическата телевизия в училището.

Другата представителна изява,която действа на основата на проекта по УСПЕХ е клуба "Веселите четки. Креативните ученици са измислили интериорни решения за своите класни стаи. Първата, която е преобразена е тази по музика.

Следващото място, което ще бъде преобразено е физкултурният салон, където учениците ще вложат творчество свързано със спорта и физическото възпитание сред децата.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).