Ученици от Френската гимназия помагат на болно момче

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:43 / 14.04.2011
1556
Бивши и настоящи ученици от
ФЕГ "Екзюпери":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Абитуриенти от Френската гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери" организират благотворителен турнир по волейбол и баскетбол. В състезанията, които ще се проведат в събота- 16 април, ще се включат техни връстници от още три пловдивски училища. Целта е от входните билети да се събере сума, която да бъде предадена за лечение на 6-годишно момче от Разград. Инициативата минава под мотото "Да подарим живот на Иван" и е в сътрудничество с Интеракт клуб-Пловдив, в чийто редица има и възпитаници от френската гимназия. Интеракт клуб е младежка хуманитарна организация, която част от Ротари клуб. Надпреварата ще се проведе в спорна зала "Олимпиада", като в нея се очаква да се включат над 200 човека. Тя ще бъде открита от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, който отговаря за младежа и спорта. Покани са отправени и до областния управител Иван Тотев, началника на РИО- Пловдив доцент Павлина Кацарова и редица представители на местната и държавна власт. Не са забравени и видни спортисти, които са дали заявка за участие в благотворителните волейболни и баскетболни срещи. Специални гости ще бъдат състезателките от ВК "Марица", които наскоро станаха вицешампионки на България.
Директорът на Френската гимназия Татяна Вангелова съобщи,че благотворителните спортни срещи са част от тържествата, с които учебното заведение ще отбележи 20-тата година от основаването си. Това ще стане в средата на месец май. За тогава са подготвени редица изненади, както за учениците, учителите, така и всички свързани с езиковата гимназия.

Спортните срещи ще бъдат от 9-12 часа на 16 април-събота
Спортна зала "Олимпиада".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
In Memoriam: Иванка Ройдова-Американката вече не е между живите
Майка от Пловдив: Кристиан едва не уби мен и детето ми
Александър Симов и Иван Петков стартираха кампанията на социалист...
Пловдивски общинари викат за Ботев довечера
Последна информация за пожарникаря, върху когото падна огромно дъ...
Без учебни занятия в пловдивско висше училище на 20 май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).