Ученици направиха постановка на тема "Българските и турските обичаи"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:59 / 07.04.2011
1756
Бивши и настоящи ученици от
ПГХТТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Учениците от 12е клас на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника Кристиан Бечев, Веселина Николова и Тошо Вълков направиха постановка на тема "Българските и турските обичаи". Проектът беше изпълнен във връзка с учебния предмет "Свят и личност".

Целта беше да се покаже, че обичаите на двата етноса (българи и турци) не са толкова различни, както си мислят повечето хора. Беше направена възстановка на типичен турчин и българин от 18 век, които непрекъснато спорят, но накрая стигат до общ извод. Няма значение какъв си по народност - дали си българин, или турчин - важно е да си такъв, какъвто си, да си самия себе си. Не е важно къде ще живееш - дали в България, или в Турция - всеки е свободен да изповядва своята религия, да спазва собствените си традиции и обичаи. Както можеше да се види от представянето на екипа, различията в обичаите между двата етноса не са толкова големи. Напротив - има и много прилики.
С този проект ние, организаторите, искахме да покажем на нашата целева група колко близки са двата народа и най-важното - да кажем на хората, че трябва да бъдем толерантни. Важно е, защото ако ние се отнасяме с пренебрежение към другите етноси в България, така и останалите биха се отнесли към нас.
В корените на нашия проект залягат думи, като толерантност, добродетелност, приятелство. Ние се ръководихме от тях и постигнахме резултат.
Благодарим на всички, които дойдоха да ни гледат и указаха съпричастност към нашата кауза.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).