Ученици изкараха практика в Апелативен съд Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 14.07.2022
883
Заместник-председателите на Апелативен съд – Пловдив Галина Арнаудова и Михаела Буюклиева връчиха на ученици от 11 "б“ клас, специалност "Съдебна администрация“ в Национална търговска гимназия – Пловдив, служебни бележки, удостоверяващи успешното приключване на производствената им практика в Апелативен съд – Пловдив.

Обучението на бъдещите съдебни служители сe проведе по силата на сключено през 2018 година споразумение между съда и Националната търговска гимназия, където през същата година, за първи път бе създадена специалност "Съдебна администрация“.

Практиката се проведе в продължение на две седмици. Съгласно предварително утвърдена програма, практиката включваше обучение в регистратурата и деловодствата на съда, както и присъствие на открити съдебни заседания. Научиха каква е структурата и функциите на съдилищата, какво е съдопроизводство и какви са основните правила и принципи за защита на личните данни.

Наблюдаваха как се извършва регистрация на документите и деловодната обработка на входящите и изходящи документи. Учениците се запознаха с подготовката за архивиране на делата. Те научиха основните правила при взаимоотношенията с граждани, институции и органите на съдебната власт. Запознаха се с работата на пресаташето, как се изготвя информация за медиите и публикуването й на интернет страницата и в социалната мрежа Фейсбук на Апелативен съд – Пловдив.

"Надявам се това, което сте видели по време на вашата практика, да ви е дало по-реален поглед върху работата на съда“ - каза съдия Галина Арнаудова. Съдия Михаела Буюклиева поздрави учениците и им пожела успех във всички начинания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).