Ученическа група от Пловдив обявена за №1

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:15 / 14.09.2015
3599
Финалът на конкурса за най-добра училищна група "Голямо междучасие 2015" премина с тричасов рок концерт в събота пред паметника на Съветската армия в София.

На сцената излязоха финалистите - Church of Destiny от София, Deadline от Ямбол, Windswept от Плевен, Panic Station от Пловдив, както и групите участници в конкурса от София - The Roost, Escape From Inferno, Beyond Faith, The Wild.

Специално за концерта пристигна и сръбската банда Hurleur. Най-добрата ученическа група на Сърбия е участник във фестивала "Bunt Rock Masters", полуфиналист в "Belgrade demo Fest" и финалист в 49-тото издание на култовия рок-фестивал "Гитариада".

Кулминацията бе обявяването на групата победител. Безапелационно за най-добра ученическа група на България за 2015 D2 избраха Panic Station от Пловдив. Те спечелиха музикално оборудване по избор на стойност 2000 лв.

Заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов връчи голямата наградата на победителите Panic Station и им пожела още много успехи и винаги да следват мечтите си. Не пропусна да поздрави и всички млади музиканти за хъса и енергията.

Тази година имаше и още една награда за финалистите, тази на публиката, която е продуциране и запис на песен в професионално студио. 

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи наградата на Windswept от Плевен. Тя поздрави участниците в "Голямо междучасие 2015" и организаторите от D2. Кметът подчерта, че инициативата насърчава откриването и развитието на млади таланти в музиката.

Водещ на концерта беше Дидо от D2, който през цялото време даваше кураж и надъхваше бандите.

Panic Station правят концертния си дебют като група през май 2014 г., а през септември издават първия си сингъл Revelations. Подготвят авторски репертоар от 12 парчета и пускат втори сингъл Amsterdam, като към него заснемат и видеоклип. 

Песните им звучат в ефира на БГ Радио, Z Rock, Дарик радио, Радио 1 Рок и Радио Пловдив. Групата определя стила си като модерен мейнстрийм рок. Panic Station са в състав: Йоан Баков 17 г. - вокал и китара, Тодор Личев 17г. - бас китара, бек вокал, автор на песните, Иван Маринов 19г. - барабани и Георги Земярски 17г. - соло китара.

Националният музикален конкурс се организира от D2 с подкрепата на Министерство на младежта и спорта. Концертът в София се осъществи и със съдействието на Столична община.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).