Учат пловдивчани как да кандидатстват във висши учебни заведения в чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:10 / 11.10.2011
3357
Най-голямото международно изложение за образование в чужбина по проекта "Световно образование" отвори врати и в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Сред акцентите на форума, който се проведе в хотел "Тримонциум", са директно записване за висше образование в Англия, безплатни консултации за избор на университет зад граница и начините за финансиране на образованието. 

Юбилейното 20-то издание на форума представи над 30 водещи университета от Великобритания, Холандия, Дания, Уелс и др. В рамките на изложението работи лицензиран UCAS-център, в който кандидатите за висше образование във Великобритания директно се записват в желаните университети. Професионалните образователни консултанти представиха пълната информация за условията на прием, начините на финансиране на образованието, необходимите езикови сертификати и основните изисквания при подготовката на мотивационно писмо.

"Целта на изложението е да осигури на българските кандидати възможност максимално да се възползват от държавно финансираните образователни програми в Европа", заяви Ирина Христова, управител на консултантската фирма-координатор на проекта "Световно образование". 

"Българите се учат как да се обучават безплатно в Дания, срещу 1300-1700 евро годишно в Холандия и как да получат държавно кредитиране за обучение в британски университет от Британската агенция за студентско кредитиране", поясни още тя.

Форумът представи водещи холандски университети, сред които Хага, Ханзе-Грьонинген и Маастрихт, както и възможности за обучение в над 15 холандски висши учебни заведения. След Великобритания, Холандия е сред най-предпочитаните дестинации за висше образование, като в момента там се обучават 1390 български студенти, половината от които са заминали по проекта "Световно образование". По данни на организаторите, повече от половината са избрали да учат в университет с практическа насоченост, където обучението е 4 години, но включва стажове по специалността. Сред предпочитаните от българите специалности са тези в сферата на икономическите, инженерните и социално-поведенческите науки.

Проектът "Световно образование" стартира в България преди 8 години. Негови партньори са над 250 висши учебни заведения и училища от  Англия, САЩ, Швейцария, Холандия, Дания, Гърция, Испания и Италия, информация за които посетителите получават чрез най-големия каталог за образование в чужбина. 

В прикачената галерия можете да видите и точните суми на таксите за някои британски университети.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Важно съобщение за желаещите да гласуват в западната част на Плов...
Нов инцидент в Пловдив!
Пускат движението по "Модър-Царевец" утре, затварят Бетонния мост...
Арестуваха четирима пловдивчани
Мъж нахлу със 17-сантиметров нож в хипермаркет в Пловдив
Доброволци преобразиха паркове в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).