Учат малчугани на правилата за безопасност на движението

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:08 / 13.04.2010
1841
На 15-и април (четвъртък) е стартът на съвместния проект на Община Пловдив и „Хеброс Бус" за запознаване на учениците от началните класове на пловдивските училища с правилата за безопасно движение по пътищата. Инициативата „Учим се да се движим безопасно" е под патронажа на омбудсмана на Пловдив Юлия Юрдекова и се координира от заместник-кмета на Пловдив по образованието и културата Петя Гогова и управителя на „Хебросбус" Веселин Дошков. Финансирането е поделено между общината и превозваческата компания.

През дните за безопасност на движението до края на април екип от професионални актьори ще посети 15 училища в Пловдив със спектакъл-игра „Приказка за пътя, който тръгнал да пътува" по произведението на Стефан Цанев. Целта е в театрално-занимателен вид малките ученици да се запознаят с основните правила за безопасност и култура на движението по улицата, както и какво да бъде поведението им като участници в движението. Първият урок е в четвъртък, 15 април, в ОУ „Гео Милев" от 11 ч.

След края на проекта, на 5-и май, изпълнителите „Арт Индекс" ЕООД ще организират на маркираната площадка за безопасност в Цар Симеоновата градина хепънинг, с който да се затвърди инициативата.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръщават алея в Пловдив на името на Милчо Левиев
Горан Благоев: Николай Пловдивски в един момент може да каже "Гла...
РЗИ: Семейство от Пловдив е с коклюш
Прокуратурата проверява шофьорче, карало със 170 км/ч по Асеновгр...
Още едно бижу заблестя в Пловдив
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).