Участник в програма "Полети" на Фондация "Пловдив 2019" с престижна награда от чужбина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:39 / 04.04.2022
784
Следващият млад талант от Пловдив, участник в програма "Полети“ на Фондация "Пловдив -2019“, който се завърна с престижна награда от своето представяне в чужбина, е Лили Ташкова.

Лили е на 11 г. и е ученичка от НУМТИ "Добрин Петков“ в Пловдив. Тя взе участие в международния конкурс по пиано 2nd International Amadeus Piano Competition, Lazise (Verona – Italy), където завоюва второ място и медал.

Лилия изпълни произведения от Клод Дебюси (Арабеска) и Бетовен (Соната) и беше високо оценена от международното жури. Тя успя да се представи изключително достойно в много силната конкуренция на деца пианисти със забележителни музикални способности.

Конкурсът се проведе в красивата Dogana Veneta, известна сграда от 14-ти век, която се намира на главния площад на Лацизе (Верона) и има директна гледка към бреговете на Лаго ди Гарда, най-голямото езеро в Италия.

"Бяхме впечатлени от отличната организация на конкурса и прекрасната атмосфера, както и широкото участие на местната общност в провеждането на това културно събитие. Радваме се, че чрез програма "Полети“, фондация "Пловдив 2019“ подкрепя талантливи деца от Пловдив, за да пътуват и да участват в културния живот на Европа. Вярваме, че Пловдив има нужда от точно такива посланици на музиката, изкуството, науката по света, които са бъдещето на културата в града ни“, сподели майката на Лили, която изказа благодарност и от името на цялото семейство Ташкови.

Припомняме, че Програма "Полети“ е насочена към изявени ученици в сферата на изкуството, хуманитарните и точни науки, екологията и новите технологии, обучаващи се от първи до дванадесети клас в държавни, общински или частни училища на територията на град Пловдив. Подкрепят се участия в международни конкурси, олимпиади, прослушвания, в майсторски класове, менторски програми, форуми, конференции и други. Програмата приема кандидатури постоянно до изчерпване на бюджета ѝ, като всеки кандидат има право на една успешна кандидатура в рамките на 12 месеца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).