Убитата от мъжа си Мария: Днес не съм на работа, защото пак съм синя

Автор: Цвети Тончева
Коментари (2)
13:34 / 28.03.2022
28727
Окръжният съд в Пловдив продължава делото с подсъдим Николай Накев, обвинен, че е пребил жена си след употреба на алкохол, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Заради отсъствие по уважителна причина на съдебен заседател и заместването му с друг се наложи делото да започне отначало в разпоредително заседание.

Мария Накева често злоупотребявала с алкохол, съобщи съседка на убитата, която имала магазинче във входа на блока. 37-годишната жена често се прибирала от работа подпийнала и се отбивала в магазинчето, за да си купи бутилка бира, която изпивала на място. Съседите й също я виждали да залита, веднъж дори я видели паднала на стълбите, а мъжът й я прибрал. Всички в блока коментирали често, че Мария пие и че е забелязвана пред пощата, където се събирала с някаква групичка.

"Виждала съм мъжът й да я качва нагоре по стълбите, тъй като момичето трудно се държи на краката си“, каза свидетелката Катя Бозукова. Тя познавала подсъдимия Николай от дълги години. "С него съм израснала, брат му и той са уважителни, възпитани момчета, често са ми помагали“, каза още Катя.

Тя определи починалата Мария като "хубаво и добро момиче“, но за съжаление пийвала. Като тяхна съседка тя знаела това, но не ги е чувала да се карат, въпреки че живее на долния етаж. Катя каза още, че двамата дори правели опити за инвитро, защото много искали дете.  

Днес бе разпитан и Димитър Спасов, брат на Мария. Двамата са от един баща, но от различни майки. С Мария били в добри взаимоотношения като брат и сестра. Чували се по 1 път в седмицата. Мария постоянно му се оплаквала, че е тормозена и бита от мъжа си. Той имал и запазени есемеси, в които тя му е писала за това: "Днес не съм на работа, защото пак съм синя“, пишела Мария. Димитър често я карал да се махне от този мъж. Дори искал да отиде на място и да се разправя с него, но тя го спряла, защото искала да си запази семейството. Той също знаел, че Мария си пийва често.

Тя му обяснявала, че не може да се установи на постоянна работа, защото я гонели, тъй като ходела на работа синя след побоите. “Биеше я, защото се напиваше и я ревнуваше“, посочи в съда Димитър. Той каза още, че тя веднъж вече е губила дете, като е пометнала. По негови твърдения, лошите отношения между съпрузите започнали 1 година след брака им. Майката на Мария починала от скоротечен рак, каза още свидетелят. До смъртта й тя се опитвала да помага финансово на дъщеря си. Той също й предлагал такава помощ. 

Днес съдът прие тройната съдебно-медицинска експертиза, от заключението на която става ясно, че най-вероятният механизъм на причиняване на смъртта е нанасяне на множество удари с летва по цялото тяло, главата и коремната област. 37-годишната жена е имала множество травматични увреждания по всички повърхности на тялото, по главата и крайниците, гръдна травма и двустранно счупване на няколко ребра, както и разкъсване на черния дроб и червата.

Въпреки всичко, медицинските експерти не потвърдиха с категоричност, че травмите са причинени от летвата, въпреки, че е имало следи от нея. Адвокатите на подсъдимия се опитаха да установят дали е възможно тези увреждания по тялото да бъдат причинени от падане на жената върху леглото и удар в твърд предмет.

В самото начало подсъдимият каза, че се признава за виновен, но ще даде обяснения по-късно след разпита на свидетелите. Той и защитниците му настояха делото да се гледа по общия ред.

По делото трябва да бъдат разпитани общо 20 свидетели и 7 вещи лица. На днешното заседание бяха разпитани общо 8 свидетели и вещите лица, а останалите ще бъдат разпитвани на 13 април от 10.00 часа.

37-годишната пловдивчанка бе пребитата до смърт от съпруга си на 28 срещу 29 юли 2021 година.

Виж коментарите (2)

Още по темата (9):
02.10.2023 Тежка присъда за убиец, умъртвил жена си по особено жесток начин с дървена летва
12.01.2023 Страховити подробности за убийството на жена в Пловдив
11.05.2022 17 години затвор за мъжа, убил съпругата си с подматрачна рамка
11.05.2022 Убийството в Пловдив: Николай заварил Мария гола, по бикини, с провиснала назад глава
07.02.2022 Този е мъжът, който уби жестоко жена си заради чаша ракия
10.12.2021 Трагедията в Пловдив: Жената издърпала чаша от ръката на мъжа си, последва смърт
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).