Убийцата от Кючука: Не съм натрапчиво набожна, аз съм вярваща жена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:12 / 26.09.2023
4202
Прокурорът и защитникът на Красимира Лалева, която уби приятеля си с гира в апартамент в Кючука, пожелаха по-лека присъда в замяна на доживотния й затвор, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Не съм натрапчиво набожна, аз съм вярваща жена. Отгледана съм християнско семейство, в което никога не е имало насилие. Не съм искала да се стигне до тук. Аз не съм упражнявала насилие върху него, а той върху мен. Не смятам, че заслужавам това наказание.

Достатъчно се обвинявам и критикувам, но това е прекалено. Не съм искала да стане така и съжалявам, но не мога да направя нищо.

Доживотната присъда е прекалена. Искам минимално наказание в размер на 15 години лишаване от свобода", каза плачещата  Красимира Лалева пред Апелативен съд Пловдив.

Според прокурора доживотният затвор е прекалена мярка и счита, че всяко наказание трябва да бъде справедливо. Той каза, че не може да се докаже дали подсъдимата реално е натрапчиво набожна, както се твърди. Вижда се, че тя е пожелала да съдейства на разследването, като сама е посочила контейнера, където е било тялото.

"Не сме в храм, за да разберем дали е простимо деянието, или не, но в обществото ни да отнемеш човешки живот е голям грях", допълни той.

Прокурорът не оспори, че престъплението е тежко, но въпреки това помоли съдията да намали присъдата на 20 години лишаване от свобода.

Адвокатът на подсъдимата се съгласи с прокурора и допълни, че според свидетели Красимира е имала желание да се обади на 112. В момента на случилото се гневът, ядът и силното объркване са взели превес над ситуацията. Той пожела да се отмени присъдата на Окръжен съд - Пловдив.

От своя страна адвокатът на частните обвинители сподели опасенията си, че натрапчивата набожност на Красимира е форма на хитруване. За него тя всячески се е опитвала да прикрие нещата.

"Вътрешните ми убеждения показват, че си имаме работа с една добре обиграна личност с висока обществена опасност. Деянието е извършено много хладнокръвно и целенасочено".

Той категорично пожела да не се намаля присъдата на Лалева. Апелативен съд Пловдив ще издаде решението си в законовия срок от 1 месец.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (7):
31.03.2023 Доживотен затвор за Красимира, убила приятеля си! Било е страшно!
30.01.2023 Красимира, която умъртви Божан с метална гира, си призна всичко
12.01.2023 И манастирът не й помогна: Красимира е жената, убила приятеля си с метална
гира
16.11.2022 Убийството в Пловдив: Младата жена живяла в манастир. Подозирала, че има друга, убила приятеля си с метална гира
26.10.2021 Оставиха в ареста пловдивчанката, задържана за убийството на 28-годишния си приятел
25.10.2021 Първа официална информация от МВР за пазеното в тайна убийство в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).