УМБАЛ "Свети Георги" събира светила на витреоретиналната хирургия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 15.10.2016
2881
Екстракция на голямо вътреочно чуждо тяло с размер 20 мм от окото на млад пациент и други сложни медицински случаи ще бъдат представени на 15 октомври, събота, по време на единадесетия пореден симпозиум за съвременна витреоретинална хирургия и заболявания на макулата на Клиниката по очни болести на УМБАЛ "Свети Георги" и Катедрата по очни болести на Медицински университет - Пловдив.

Симпозиумът тази година е на тема "Еволюция във витреоретиналната хирургия" и ще се проведе в зала "Пловдив" на "Гранд хотел - Пловдив" ("Новотел - Пловдив") днес, 15 октомври, от 12:00 ч. Организатор на престижния форум е проф. д-р Нели Сивкова, дм, FEBO*, ръководител на Клиниката по очни болести на Университетска болница "Свети Георги" и председател на СНЦ "Българска Асоциация Ретина".

Проф. Сивкова съобщи, че са поканени немският хирург проф. д-р Ханс Хьорауф от Университетска очна клиника в Гьотинген и водещи витреоретинални хирурзи от страната. Участие в симпозиума ще вземат над 150 офталмолози.

Темите, които ще бъдат разгледани, са: "Дупка на макулата - кога да оперираме?", "Епиретинена мембрана - дискусионни въпроси", "Кистоиден оток на макулата (СМЕ) след витректомия и пилинг", "Отстраняване на субфовеоларна перфлуорокарбонова течност", "Регматогенно отлепване на ретината - кога да изберем екстраокуларна хирургия?", "Отлепване на ретината в очи с ретиносхиза", "Негативен опит във витреоретиналната хирургия", "Перфоративни травми, ендофталмит", "Ретинопатия на недоносеното - 7-годишни резултати от лечението". В края на програмата ще се проведе видеосесията "Изненади в операционната".

"Под формата на видеосимпозиум ще бъдат представени интересни случаи от практиката на всеки хирург като например екстракция на голямо вътреочно чуждо тяло с размер 20 мм от окото на млад пациент, операция при дупка на макулата, отлепване на ретината, тежки промени при диабетна ретинопатия и др.", разказа проф. Сивкова.

Заедно с нея форума ще открият с обръщения към присъстващите ректорът на Медицински университет - Пловдив чл. кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, и изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги"ЕАД, Пловдив, проф. д-р Карен Джамбазов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...
Лекарите, озовали се първи на "Руски": Един час не можехме да вид...
Излязоха данни за заплатите в Пловдив и областта
Вандали са опетнили красивите мозайки пред ДКЦ-V в "Тракия"
Пловдивчанка от "Игри на волята" претърпя ужасяващ инцидент, възс...
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).