УМБАЛ "Свети Георги" пуска в експлоатация високотехнологичен ехокардиограф

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 19.12.2016
2686
Официално откриване и пускане в експлоатация на високотехнологичен ехокардиограф ще направи днес Клиниката по кардиология на УМБАЛ "Свети Георги". Апаратът е последен модел в своя клас, General Electric Vivid E95, и е единственият до момента в България. Той ще се използва за образна диагностика при сърдечносъдови заболявания, обясни началникът на клиниката проф. д-р Федя Николов.

Той допълни, че още докато е бил в тренировъчен режим, ехокардиографът е помогнал за вземане на решения при трудни диагнози. Закупен е от Медицински университет - Пловдив, за да се използва за лечение на пациенти на УМБАЛ "Свети Георги" и за академичното развитие на лекарите, голяма част от тях - преподаватели във висшето училище. 

Науката и практиката в медицината вървят ръка за ръка, в този смисъл УМБАЛ "Свети Георги" и МУ - Пловдив се развиват и усъвършенстват едновременно: университетът обучава бъдещите лекари, но те стават професионалисти по време на специализациите и работата си в болницата, смята проф. д-р Федя Николов.

На официалния старт в използването на иновативната апаратура са поканени изпълнителният директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. д-р Карен Джамбазов, ректорът на Медицински университет - Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, дмн, деканът на Медицинския факултет в МУ - Пловдив проф. д-р Николай Бояджиев, дм, ръководители на клиники в университетската болница и представители на други лечебни заведения.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивската журналистика осиротя! Загубихме голямо име
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).