УМБАЛ "Свети Георги" организира конференция за спешната педиатрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 24.11.2011
1604
Научно-практическа конференция "Спешна педиатрия" организират от 25 до 27 ноември в Хисар Клиниката по детски и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" и Катедрата по педиатрия и медицинска генетика в МУ - Пловдив.

Събитието, което има амбицията да се превърне в ежегодна среща на специалистите по детски болести, е посветено на актуални проблеми в тази медицинска област, обясни доц. д-р Мирослава Бошева, началник на Детска клиника в пловдивската университетска болница и ръководител на педиатричната катедра.

В конференцията доклади ще изнесат доц. д-р Пенка Стефанова, началник на Клиниката по детска хирургия в УМБАЛ "Свети Георги" и колегата й, завеждащ КАРИТ в същата болница - доц. д-р Чавдар Стефанов. От страна на домакините спешни състояния в детската диабетология ще представи ендогринологът доц. д-р Нарцис Калева, а поведение при спешни състояния - педиатърът доц. д-р Тоньо Шмилев.

Работата си ще презентират и лекари от Клиниката по хематология към болницата домакин, както и педиатри от УМБАЛ "Александровска", УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", СБАЛИПБ "Проф. Ив. Киров" и СБАЛБД - София.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).