УХТ открива учебната година с пълен прием и обновена база

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:27 / 20.09.2013
3127
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Университетът по хранителни технологии открива учебната 2013/2014 година с пълен прием, обновена база, лаборатории и преобразен университетски кампус. 1144 приети студенти ще прекрачат прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение на 23 септември 2013 година. На тържеството по традиция те и колегите им от горните курсове ще бъдат поздравени от ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков.

Наред със студентските си книжки новите студенти ще получат и специално изготвен от ръководството на УХТ Пътеводител на студента първокурсник. В него младите хора ще намерят изключително полезна информация както за университета си, разположението на учебните корпуси и зали, така и за дисциплините, връзката с преподавателите и всички необходими изисквания, свързани с документи, заверки, преместване, стипендии и още ред полезни неща за учебния процес. 

През 2013 година Университетът по хранителни технологии отбелязва 60-та годишнина от основаването си. Правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии, днес Университетът е авторитетен национален център на хранителната наука, технология и образование. 

В четирите корпуса на УХТ се обучават студенти по технология, техника и икономика на хранително-вкусовата и биологичната промишленост и туризма. Уникалните специалности, някои от които изучавани на френски или английски език, са разработени на основата на дългогодишни традиции и новаторство. От 14 до 18 октомври 2013 година УХТ ще отбележи 60-годишния си юбилей с поредица от значими дискусии, международна конференция и спортни прояви.

Тържественото откриване на учебната година ще започне в 10.00 ч. на 23 септември 2013 г. в аула "Проф. М. Бешков". Гости на тържеството ще бъдат зам.-министърът на образованието и науката доц. д-р Атанаска Тенева, зам.-кметът на Община Пловдив Стефан Стоянов и районният кмет Райна Петрова, инж. Иван Байков - член на Съвета на настоятелите на УХТ. 

На тържествената церемония ректорът проф. д. т. н. инж. Кольо Динков ще връчи лично студентските книжи на първокурсници, приети с максимален състезателен бал. След това официално ще бъде открита изцяло обновената учебна лаборатория на катедра "Биохимия и молекулярна биология", която ще носи името на проф. д. б. н. Никола Люцканов, почетен гражданин на Пловдив, бивш ректор на Уневерситета, основател и първи ръководител на катедра "Биохимия и молекулярна биология". 


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).