УХТ обновява изцяло учебни корпуси по европейски проект

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:43 / 20.02.2018
3427
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Университетът по хранителни технологии обновява изцяло още два от учебните си корпуси по проект "Изграждане на модерна образователна инфраструктура" на Оперативна програма "Региони в растеж". Това стана ясно днес по време на церемония, на която бе даден старт на строително-ремонтните дейности. 

"Пет години след като по проект бяха реновирани 3 и 4 блок, имаме втори одобрен от Регионалното министерство проект, с който основно ще бъдат реновирани блок 1 и 2", заяви пред медиите и гостите ректорът на висшето учебно заведение проф. Кольо Динков. 

Проектът е на обща стойност 2 958 902, 90 лв., от които 2 507 340,25 са европейско съфинансиране, 442 471, 80 - национално съфинансиране и 9090,85 - собствен принос.
Проектът предвижда топлинно изолиране на сградите и изграждане на собствено газово-котелно съоръжение, посочи ректорът проф. Кольо Динков. Също така ще се подмени осветлението с енергоспестяващо и ще се ремонтира ВиК инсталацията. 

Проектът предвижда и изграждане на многофункционална зала със 100 места, която да бъде ползвана и като учебна, и като презентационна. Осигурени са всички изисквания на ЕС за достъп на хора с увреждания, добави проф. Динков. По думите му сроковете за извършване на строително -ремонтните дейности изискват максимална мобилизация, но той изрази увереността си, че само след няколко месеца Университетът по хранителни технологии ще разполага с модерни учебни корпуси, изградени на съвременно високо ниво.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).