УХТ набира партньори към Центъра за върхови постижения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:01 / 20.11.2016
2637
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
Аграрен университет:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Университетът по хранителни технологии - Пловдив (УХТ) в партньорство с Аграрен университет - Пловдив, Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" и Медицински университет - Пловдив, планира да кандидатства по процедура чрез подбор на проектни предложения BG05M2ОP001-1.001 "Изграждане и развитие на Центрове за върхови постижения", финансирана по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., приоритетна ос: 1 "Научни изследвания и технологично развитие".

Центърът за върхови постижения (ЦВП) представлява научен комплекс на най-високо ниво, в който се провеждат научни изследвания в съответствие с най-добрите световни стандарти и практики. Този комплекс ще има критична маса от учени, добре дефинирана организационна структура и собствена програма за научни изследвания.

Дейностите на ЦВП ще водят до развитие на върхови и пазарно ориентирани научни изследвания в тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС), като настоящият Център ще бъде реализиран по Компонент 3: "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии" от ИСИС.

С настоящото, УХТ обявява процедура за избор на асоциирани партньори към ЦВП, като между представените предложения, ще бъдат избрани до 10 асоциирани партньори от всяка една от следните категории:

· Научноизследователски организации

· Бизнес организации (предприятия)

· Общински администрации

Документите се подават на следния адрес: Университет по хранителни технологии - гр. Пловдив, бул. "Марица" №26, гр. Пловдив 4000, на вниманието на: проф. дтн Николай Менков - Зам. ректор.

Краен срок за подаване на заявления за участие в процедурата: 12 декември 2016 г., 17:00 ч.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив
Готова е най-новата улица в Пловдив
4517 нарушения за 5 дни в Пловдив и региона!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).