ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ даде старт на новата академична година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:55 / 23.09.2014Коментари (0)5207
©
Бивши и настоящи студенти от
УХТ:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С празнична музикална програма и официална церемония по откриването на учебната 2014 - 2015 УХТ посрещна 894-и нови студенти. 

"Скъпи първокурсници, вие избрахте сферата на хранителната индустрия. Това наистина носи удовлетворението, че ще осигурявате жизнения и енергиен резерв за съществуването на човека. Млади колеги, на добър час! Пътят, който предстои, едва ли ще бъде равен и гладък. Важно е да намерите вярната посока и да запазите стремежа си да вървите напред - същия този стремеж, който успешно ви доведе тук", каза в словото си ректорът на УХТ проф. д. т. н. инж. Кольо Динков.

Университетът по хранителни технологии заема изключително важно място в нашето портфолио, заяви зам.-кметът на Община Пловдив Димитър Кацарски. Той поздрави преподавателите и студентите от името на кмета на Пловдив Иван Тотев и пожела успехи през новата учебна година.
С почетното звание "доктор хонорис кауза" бе удостоена проф. д.и.н. Валентина Иванова - ректор на Московския държавен университет по технологии и управление. Тя получи от ректора проф. д. т. н. инж. Кольо Динков атрибутите на званието "почетна грамота" и "огърлица".

Проф. д.и.н. Валентина Иванова е инициатор за подписването на договора за сътрудничество между Университета по хранителни технологии и Московския държавен университет по технологии и управление. Двете академични институции партнират резултатно вече няколко години. 

По линия на международния договор студенти от УХТ и Московския държавен университет по технологии и управление провеждат практиката си в съответната страна домакин. 

"Искам да изкажа думи на признателност за оценката на моя труд и удостояването ми с "доктор хонорис кауза". Нашият университет има главната задача за създаване на иновационни технологии. Ние провеждаме сериозни изследвания за хранителната промишленост в Русия. Сътрудничеството ни с Университета по хранителни технологии е наш стратегически приоритет", посочи новият чуждестранен "доктор хонорис кауза" на УХТ.

В пълната аула "Проф. Милен Бешков" проф. д.и.н. Валентина Иванова връчи на ректора на УХТ научна литература, отразяваща проучванията на изследователи от Московския държавен университет по технологии и управление.

Сред гостите на официалната церемония бяха и Роберт Шестаков - първи секретар, представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация, проф. Галина Капица - зам.-ректор по Учебно-методическа дейност, проф. д.т.н. Анатолий Славянский - директор на Института по Технологии на хранителните продукти, проф. Игор Никитин - зам.-директор на Научноизследователския център по хранителни техн
©
ологии, Георги Титюков - кмет на район "Централен", доц. д-р Въльо Николов - зам.-директор на Технически университет - Филиал Пловдив.

Книжките на девет първокурсници с отлични показатели в кандидатстудентската кампания бяха връчени лично от ректора на УХТ. Открити бяха и реновирани учебни лаборатории в катедра "Технология на месото и рибата".

Празникът продължи с фолклорни изпълнения на танцьорите от университетския състав "Пълдин". Те зарадваха публиката с български ритми. Завъртя се и академично хоро. Поведе го ректорът на УХТ проф. Динков, до него се хвана ексректорът проф. д-р инж. Георги Вълчев, в първите позиции на хоровода бе и ректорът на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив , проф.- акад. Милчо Василев. 

Вокалното трио "Еуфория" сложи кулминацията на тържеството. Младите и чаровни гласове Атанаска Тенева, Кристияна Сиракова и Антония Тончева спечелиха симпатиите на руската делегация. 

Нейните представители заедно с колегите си домакини от Университета по хранителни технологии аплодираха изпълненията им, сред които и хитови руски песни. 
 
По случай откриването на учебната година в УХТ подредиха картини от младия, но вече познат на ценителите пловдивски художник Христо Бозуков.


Още по темата: общо новини по темата: 33
29.09.2014 »
26.09.2014 »
26.09.2014 »
25.09.2014 »
24.09.2014 »
23.09.2014 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: